کد خبر 102220
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۹

عضو جبهه پایداری با اشاره به نشست اندیشه‌های راهبردی زنان و خانواده، گفت: رهبر انقلاب در این دیدار فرمودند که در مشکلات زنان برخی کارها فقط از عهده زنان برمی‌آید؛ از این رو زنان مجلس رسالت ویژه‌ای بر عهده دارند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، زهره سادات لاجوردی کاندیدای جبهه پایداری انقلاب اسلامی در تهران، با حضور در نشست انتخاباتی "انتخاب اصلح" که امروز دوشنبه در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: بنده در سال ۸۶ و در ابتدای دولت نهم مدیر آموزش مرکز امور زنان و خانواده بودم و در حال حاضر مدیر سیاسی و فرهنگی این مرکز هستم.

وی برنامه خود را اولویت‌دادن به بحث فرهنگی عنوان کرد و افزود: بررسی بیانات مقام معظم رهبری نشان می‌دهد که دغدغه اصلی ایشان همواره فرهنگ است.

لاجوردی ادامه داد: ایشان از همان دهه ۷۰ نسبت به تهاجم و شبیخون فرهنگی هشدار دادند، اما این امر با غفلت مسئولان مواجه شد.

وی با اشاره به مطرح شدن موضوع جنگ نرم از سوی رهبر معظم انقلاب، خاطر نشان کرد: ما در سال ۸۸ به صورت کامل نمود یک جنگ نرم را دیدیم؛ در حالی که اگر به تذکرات رهبری در طی سال‌های پیش از آن عمل می‌شد و مسئولان به این تأکیدات معظم‌له توجه می کردند، در سال ۸۸ با مشکلات کمتری مواجه می‌شدیم.

عضو جبهه پایداری با اشاره به ساختار کشورمان و متولی بودن نهادهای مختلف در بحث فرهنگ و عدم انسجام کامل بین آنها، گفت: تصمیم‌گیری‌هایی که در نهادهای فرهنگی می‌شود ممکن است با عدم توجه به اصول صورت گیرد که در این زمینه می‌توان به بحث رسانه و صدا و سیما اشاره کرد.

وی افزود: اگر هر کدام از نهادهای فرهنگی قرار باشد سلیقه‌ای عمل کنند، مردم دچار سردرگمی می‌شوند.

لاجوردی با بیان اینکه ناهماهنگی‌ها در بحث فرهنگ باعث شده که نتوانیم برای جوانان دانشگاهی و دانش آموزان برنامه مناسبی مطرح کنیم، ادامه داد: علت این موضوع نابسامانی و تعدد مراکز فرهنگی است که هر کدام سازوکار جداگانه‌ای دارند.

کاندیدای جبهه پایداری در تهران در ادامه سخنان خود اظهار داشت: قانون اساسی و برنامه پنجم توسعه و سند چشم‌انداز 20 ساله و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اسناد بالادستی کشورند که اهم سرفصل‌های فرهنگی در آنها ذکر شده است.

لاجوردی با بیان اینکه باید برای هر کار و هر قانونی یک پیوست فرهنگی وجود داشته باشد، ادامه داد: وقتی قانونی می‌خواهد در مجلس تصویب شود باید توجه کرد که اجرای این قانون در کشور چقدر به بحث فرهنگی کمک می‌کند و از آسیب‌زدن به آن پیشگیری می‌کند؛ در واقع لحاظ کردن مسائل فرهنگی در کنار قوانین مجلس امری ضروری است.

وی با بیان اینکه تاکنون به برخورداری تمام قوانین از پیوست فرهنگی توجه کامل نشده است، تصریح کرد: البته ممکن است در موارد بسیار کمی به این موضوع مهم توجه شده باشد، اما با توجه به اینکه در برنامه پنجم توسعه نیز به این اصل اشاره شده، باید در قوانین مجلس نیز مورد توجه قرار گیرد.

معاون سیاسی - فرهنگی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در خصوص وضعیت فرهنگی تهران نیز اظهار داشت: تهران در حال حاضر از یک کلانشهر خارج و به یک ابرشهر تبدیل شده اما به دلیل وسعت زیاد، زیربناهای شهر تهران برای ابرشهر شدن آمادگی لازم را ندارد.

وی افزود: شهر تهران در حالی توسعه یافته که در حاشیه آن کسانی زندگی می‌کنند که مهاجر هستند و از شهرهای مختلف و با فرهنگ‌‌های متنوع به تهران آمده‌اند؛ لذا چند فرهنگی تهران موضوع فرهنگ‌سازی در این شهر را دچار مشکل کرده است.

لاجوردی با تأکید بر اینکه برنامه ریزی برای تهران باید به صورت خاصی صورت گیرد، گفت: تنها در صورتی که به تهران به عنوان یک ابرشهر چند فرهنگی نگاه شود می‌توان در این شهر در حوزه فرهنگ، زمینه‌سازی مناسب انجام داد.

وی با اشاره به نقشه مهندسی فرهنگی کشور که دولت نیز مکلف به اجرای آن شده است، تصریح کرد: مجلس هم باید برای نقشه مهندسی فرهنگی برنامه داشته باشد و طرح‌های مربوط به آن را پیگیری کند؛ البته در این زمینه نظارت مجلس بر اجرای دقیق این نقشه نیز بسیار مهم است.

عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی با بیان اینکه زنان جامعه از خانم‌های مجلس توقع بیشتری دارند، گفت: یک نماینده در واقع متعلق به همه مردم است، اما از آن جهت که زنان جامعه از بانوان مجلس انتظار بیشتری دارند، باید به این مقوله توجه کنیم.

وی با اشاره به نشست اندیشه‌های راهبردی اخیر پیرامون مسائل زنان و خانواده که در حضور مقام معظم رهبری برگزار شد، اظهار داشت: رهبر انقلاب در این دیدار فرمودند که در مشکلات زنان برخی کارها را فقط خود زنان باید انجام دهند و برخی کارها فقط از عهده زنان برمی‌آید؛ از این رو زنان مجلس رسالت ویژه‌ای بر عهده دارند.

لاجوردی موضوع امنیت زنان در خانواده را بسیار مهم دانست و خاطر نشان کرد: باید قوانینی تصویب شود که زنان از این جهت نیز احساس امنیت خاطر داشته باشند.


"همچنین نواقص قانونی که در ارتباط با بحث زنان و خانواده وجود دارد، باید برطرف شود".

وی بیمه زنان سرپرست خانوار را که از زمان دولت نهم پیگیری آن آغاز شد را از دیگر موضوعات مهم زنان عنوان کرد و افزود: تأمین اعتبار بیمه این طرح که دچار مشکل شده که باید با راهکارهایی برطرف شود.

عضو جبهه پایداری اظهار داشت: ماده‌ 230 برنامه پنجم به سند فرابخشی توسعه امور زنان و خانواده اشاره کرده و تمام مواردی که به امور زنان مربوط است، در این سند لحاظ شده است.

وی افزود: قرار است برای این موضوع نیز سند کاملی تدوین شود که شامل حدود ۱۴سند تخصصی می‌شود و هر کدام از این اسناد به سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مربوطه ارجاع می‌شوند و آنها طبق حیطه کاری خود موظف خواهند شد این اسناد را عملیاتی کنند.

لاجوردی با اشاره به اشتغال زنان که مورد تأیید مقام معظم رهبری است، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در این‌باره فرمودند که اسلام هیچ ممانعتی برای فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی زنان ندارد اما ما برای اینکه بحث اشتغال زنان را در جامعه مطرح کنیم، باید به دو مسأله توجه کنیم.

وی در همین راستا توضیح داد: یکی مسأله امنیت زن در خانواده برای انجام مسئولیت‌های مادری است که نباید زن از این نقش مهم خود غافل شود و موضوع دیگر بحث عدم اختلاط در محیط کاری است.

لاجوردی گفت: محیط جامعه باید سالم باشد و اشتغال زنان موجب آسیب آنها نشود؛ بنا بر این با رعایت این شاخص‌ها اشتغال زنان نیز هیچ مشکلی ندارد.

مدیر سیاسی و فرهنگی مرکز زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت:‌ امروز شاهد هستیم که فضای جامعه با اوایل انقلاب بسیار تفاوت یافته و عرصه برای فعالیت زنان بسیار گسترده شده است.

"زنان ما امروز اکثرشان تحصیلات عالیه دارند؛ لذا باید بتوانیم به تناسب این ظرفیتی که در حال آماده شدن است، در جامعه فرهنگ‌سازی کنیم".

لاجوردی افزود: برای اشتغال زنان لازم است قوانینی تصویب شود که به کمک زنان شاغل بیاید و در این زمینه پیشنهاداتی نیز ارائه شده است.

وی اضافه کرد: مجلس موظف است قوانینی را در جهت تقلیل ساعت کار بانوان تصویب کند و در موضوع حقوق زن و مرد هم باید با توجه به ویژگی‌های فیزیکی و مسئولیت‌های خاص هر یک از آنها تصمیم‌گیری کرد.

لاجوردی با تأکید بر اینکه نباید از زنان همان مقدار ساعت کار روزمره مردان را انتظار داشت، گفت که اگر چنین موضوعی در جامعه گسترش یابد، زنان از وظیفه اصلی خودشان که حضور در کانون خانواده است، غافل می‌شوند و لذا باید در این زمینه برنامه‌ریزی لازم را انجام داد و با کاهش ساعت کار زنان به کمک آنها آمد.

وی در پایان خلأها و نواقص قانونی که در حمایت از زنان وجود دارد را از موضوعات مهمی دانست که مجلس نهم باید به آن توجه ویژه داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس